Perfectionisme: de ultieme angstSocial Media, Magazines en Televisie bombarderen ons met een perfectionisme, om ons maar producten te laten kopen, een bepaalde levensstijl inclusief materiële dingen, waardoor ook wij die staat van PERFECT zijn bereiken. Het perfecte plaatje.

Ze doen ons beloven dat als je dit... jij dan dat... en er is niets van waar. Het is een grote illusie! Er wordt hierdoor ontzettende verwarring gecreëerd (die wij onbewust toelaten) over wie je nu werkelijk bent en wat jij graag wilt in jouw leven. Je gaat aan jezelf twijfelen, wordt onzeker, raakt de verbinding met jezelf ergens kwijt, tot je jezelf weer ergens vindt of tegen jouw beperkingen als mens aanloopt en de cirkel begint weer opnieuw. En we gaan elkaar nadoen. Klonen. Schaapjes gedrag. Waar is de authenticiteit, de echtheid en puurheid gebleven? Het echt in jezelf investeren, zodat je voorwaarts gaat op de langere termijn? Wanneer je je niet heel bewust bent van wat je leest, voelt, ziet of hoort, kun je zomaar gaan geloven dat je van alles buiten jezelf nodig hebt. Steeds meer realiseer ik me dat we alles wat we nodig hebben al hebben. In onszelf. Hoe zou het zijn wanneer we zo krachtig zijn? Onszelf zo kunnen bekrachtigen dat we in elke situatie of uitdaging in ons leven precies weten wat we nodig hebben? Meester zijn over onze gedachten en emoties, waardoor we en onvoorwaardelijk van onszelf houden, voor onszelf kiezen en van daaruit alleen nog maar keuzes maken die goed voor ons zijn? PS. donderdag 13 juni geef ik een Facebook Live #2 van de vierdelige serie Manifesteren, met als Thema "Kies voor Jezelf". Check hier mijn pagina... Wanneer iedereen dit gaat doen, IMAGINE?

Alleen dan... Het begint met een klein stemmetje. Onze linker hersenhelft die begint... Ons EGO Wie ben jij nou helemaal? Hier zit toch niemand op te wachten? Straks wordt je nog uitgelachen? Niemand neemt me serieus? Hoe doen anderen dat? Je niet goed genoeg voelen en falen.

Wat als anderen zouden zien en weten wie jij werkelijk bent?

Dat je eigenlijk imperfect bent. (wie niet ?)

Dat je daardoor afgewezen zou kunnen worden? De ultieme angst...

Ik noem het altijd een ui die laag voor laag wordt afgepeld. Al die stemmetjes en gedachten is helemaal niet wie jij werkelijk bent. Alleen om je te verbinden met wie jij werkelijk bent, Jouw ZIEL, zul je eerst laagje voor laagje die ui mogen gaan afpellen. Er dwars doorheen gaan en jezelf steeds weer opnieuw verbinden met wie jij werkelijk bent en waar jij voor staat. Mensen zullen er altijd wel iets van vinden. Wat je ook doet. Dan kun je maar beter gaan doen, waar jij heen blij van wordt. Leren opstaan wanneer je onderuit bent gegaan. Werken aan jouw mindset, zelfvertrouwen en geloven in jezelf. Stapje voor stapje. Er is er maar een zoals jij en jij bent UNIEK. Jij bent hier niet voor niets en hebt iets te doen op deze prachtige aardbol. Laat jouw perfectionisme los en geniet ervan!


PS. MEDITATIE op vrijdag 28 juni 19.30 de laatste avond in Breda bij Yoga Ginneken met als thema Manifesteren

Meld je hier aan PS. OPLEIDING vrijdag 25-25-27 oktober start de Basis DNA in Breda

Voor meer informatie, klik hier. PS. [E-BOOK] Ontdek jouw UNIEKE zelf

Shine,

Martina Mezzetti

Coaching | Healing | Mindset | Meditatie | Opleidingen

www.martinamezzetti.com

martina@martinamezzetti.com

+31 (0)641699316

Nieuwe BLOG


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven