Liefde voor jezelfZolang als ik me kan herinneren wilde ik alles wat ik deed perfect doen en was het eigenlijk nooit goed genoeg.

Wat ik ook deed, het vervulde gevoel en echt trots zijn op mezelf, ontbrak vaak in mijn leven.

Ik kwam erachter... ( daar achter komen was een heel proces😉 ) dat ik een ontzettende perfectionist was en oh wat maakte ik het mijzelf ontzettend ingewikkeld.

Je uiterste best willen doen in alles wat je doet is super, wanneer je ook weet wanneer goed goed genoeg is, je daar blij en tevreden mee kunt zijn, het niet om het einddoel gaat, maar je echt kunt genieten van het proces daarnaartoe, lief bent voor jezelf en vervolgens kunt vertrouwen op jezelf, wat je hebt bereikt om weer los te laten en voorwaarts te gaan!

Alleen wanneer je een perfectionist bent, geloof je heel vaak diep vanbinnen, zonder dat je je hier bewust van bent: dat je niet goed genoeg bent. Dat wat je ook doet het nooit goed is en je hierdoor continue in een vicieuze cirkel zit.

En dan liefde voor jezelf.

Het besef dat door de Liefde voor mezelf echt te gaan voelen en hiernaar te handelen in mijn leven, maakte stapje voor stapje het verschil in mijn perfectionisme loslaten.

Nog steeds de beste versie van mijzelf te zijn en in elke situatie ruimte voor verbetering te zien.

Met het grote verschil dat ik de interne shift maakte dat ik wel degelijk goed genoeg ben,

Imperfect ook ok is!

Weet wanneer te stoppen en mijn eigen grenzen daarin te bewaken

Trots en dankbaar te zijn voor waar ik nu sta in mijn leven, omdat alles wie wij nu zijn wij zelf hebben gecreëerd door al onze ervaringen...

Liefde voor jezelf gaat over zoveel meer dan alleen letterlijk lief zijn voor jezelf.

Het gaat over jouw ruimte innemen en nee durven zeggen, zonder dat je bang bent wat anderen ervan vinden of bang bent voor conflicten en confrontaties.

Het gaat over jezelf op de eerste plaats te zetten zonder het gevoel egoĂŻstisch te zijn en anderen tekort te doen, maar echt doen waar JIJ blij van wordt, op jouw voorwaarden.

De verantwoordelijkheid nemen voor wat jij voelt, denkt en doet. Wanneer je hiermee gaat beginnen kan dat in eerste instantie heel confronterend zijn, omdat je niets meer op een ander kunt schuiven, wijzen met jouw vinger. Totdat je beseft wanneer jij de regie over jouw leven in jouw eigen handen gaat nemen je zoveel ruimte, vrijheid, innerlijke kracht en nieuwe mogelijkheden zult ontdekken, dat je niet meer anders wilt.

Is dat makkelijk?

Nee, dat is het niet.

Groei je ervan als mens?

Ja, dat zul je zeker! Liefde voor jezelf gaat over jezelf het allerbeste gunnen op fysiek, mentaal, emotioneel en relationeel vlak en hierin echt te kiezen voor jezelf. Dit kan betekenen dat je heel bewust gaat kiezen voor wie jij nog langer in jouw leven toelaat. Een rem zet op de leegzuigers en energievreters. Wil jij hiermee aan de slag en meer de Liefde voor jezelf in jouw leven toelaten of ken je iemand? Neem dan contact met me op en ik neem jou aan de hand mee!


PS. vrijdag 24 mei 19.30 een nieuwe meditatie avond met als Thema Overvloed. Meld je hier aan. vrijdag 25-25-27 oktober start de Basis DNA Thetahealing Opleiding in Breda.

Voor meer informatie, klik hier.

Shine,

Martina Mezzetti

Coaching | Healing | Mindset | Meditatie | Opleidingen

www.martinamezzetti.com

info@martinamezzetti.nl

+31 (0)641699316

Nieuwe BLOG


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven