Wat jij gelooft is waarWat jij gelooft is waar.

Wat jouw partner gelooft is waar.

Wat jouw collega gelooft is waar.

Wat jouw moeder gelooft is waar.

Ik hoor je al denken... Nou...

Hoe jij de wereld ziet en wat jij gelooft, komt onder andere voort uit jouw opvoeding.

Alle indrukken, ervaringen die je hebt meegekregen toen je Jong was. Dit heb je opgeslagen op kern niveau (jouw leven, jouw kern nu). Wat jouw ouders en grootouders geloofden, heb jij ook meekregen. Dit is op genetisch niveau, tot zeven generaties terug. Je hebt dit letterlijk opgeslagen in jouw cellen en jouw onbewuste bepaald voor het grootste gedeelte wat jij denkt, hoe je je voelt en wat je doet! Wist je dat ongeveer 5% van alles wat we denken, voelen en doen bewust is? De overige 95% is dus onbewust en bepaald hoe jouw leven er uit ziet, hoe jij jouw leven ervaart en hoe je de wereld ziet. Check hier Greg Baden: Power of Subconscious Mind. En heel vaak hebben we wat anderen geloofden als onze waarheid aangenomen. Zelfs de ervaringen, emoties en herinneringen van meer dan zeven generaties terug en het collectieve niveau zit in jou opgeslagen. Dit is het historische niveau. Stel je voor dat er vroeger als kind tegen je is gezegd dat je op moest letten met wat je at, omdat je anders te dik zou worden. Dat dit immers in de familie zat en elk pondje door het mondje ging. ( Ik bedoel hier iets anders mee dan bewust eten). Aanleg betekent dat het in jouw systeem zit, maar niet perse van jou hoeft te zijn en dat je er toch last van kunt hebben! Je kreeg dit voorbeeld mee van jouw moeder en bij alles wat je at, ging je je afvragen of je niet te dik zou worden. Of je al niet te dik was door jezelf te gaan vergelijken met anderen. Daarnaast werd je gebombardeerd met voorbeelden hoe een ideaal vrouwenlichaam eruit moest zien (vooral niet teveel rondingen en vetjes) door bladen, televisie programma's en later als volwassene door social media. Onbewust heb je programma's opgeslagen die met jouw lichaam en eten te maken hebben en ben je dit gaan geloven, zonder dat je je hiervan bewust bent (jouw mindset). Misschien ben je wel gaan geloven dat je te dik bent en het niet gemakkelijk is om af te vallen. Wanneer je dit gelooft dan zul je ervaren in jouw leven dat dit zo is. Wat jij gelooft krijg je immers gespiegeld in jouw leven.

Alleen klopt dit wel? Is wat jij gelooft wel van jou? Is wat jij gelooft wel wie jij werkelijk bent?

Dit alles heeft jou gevormd tot wie jij nu bent.

Alleen klopt die waarheid nog? Klopt die waarheid nog waar jij nu als volwassene voor staat.

Is die waarheid hoe jij echt jouw leven wilt leven?

Denk daar maar eens over na.

Zonder dat je nu beren op de weg gaat zien, dingen die onoverkomelijk lijken te zijn, weet dat dit een verhaal is wat je jezelf verteld elke dag weer.

Elke dag kun je dat verhaal aanpassen, veranderen en CO-creeeren. Je kunt jouw bewustzijn en ontwaken elke dag trainen en vergroten.

Ik heb weleens gehoord: ik houd mezelf dan voor de gek, want het is niet zo.

Jouw onbewuste brein reageert hier meteen op dat het niet klopt, omdat jouw programmering nog anders is.

Weet dat wij als mens de mogelijkheid hebben om die programmering aan te passen. Met gebruik van spiertesten uit de kinesiologie kun je testen wat jij onbewust gelooft. Hier kun je er een filmpje over kijken van collega Anna Kitney in Engeland. Je kunt zelfs testen of het op kern, genetisch, historisch of zielsniveau is. Jouw zielsniveau betekent betekent alles wat jouw ziel in alle levens heeft meegemaakt.

Zie het voor je als een kind wat leert lopen. De programmering is in het begin nog niet sterk (de neurologische verbinding), maar door te oefenen en herhalen wordt die steeds sterker. Totdat het van bewust naar onbewust gaat. En dan is het zo. Het kind loopt. Het gaat vanzelf en de neurologische verbinding is een feit. Ons brein is fantastisch! Wanneer wij een verbinding niet meer gebruiken sterft deze automatisch af om te voorkomen dat te het te vol wordt daarbinnen! En het meest gave is dat iedereen de mogelijkheid heeft om nieuwe verbindingen te maken!

Wanneer jij een aanpassing wilt in jouw leven hoef je alleen maar die onbewuste programmering op te sporen die verandering blokt, waar het is ontstaan, waarom of hoe het jou motiveert. De Thetahealing techniek is een fantastische ondersteuning om contact te maken met het onderbewuste om echt tot de kern te komen. Om negatieve gedachten en patronen te veranderen in zelf bekrachtigende gedachten en gevoelens.

Wanneer je dit bewust weet kun je kiezen voor wat je wel wilt zonder het oude nog langer nodig te hebben.

Daarna is het heel belangrijk om die nieuwe verbinding te blijven voeden, te stimuleren en bewust in te zetten. In eerste instantie zal het heel onwennig voelen. Spannend. Het maakt je onzeker en die nieuwe stap kan oude angsten en weerstanden triggeren. Oude angsten en weerstanden die nog verbonden zijn met jouw oude programma. Die denken jou veilig te moeten houden (hier is ons onderbewuste meester in), omdat er eerdere ervaringen die opgeslagen liggen aangeraakt worden. Dat programma wat je eerder hebt gecreëerd, omdat het jou iets positiefs bracht, omdat er een les te leren was. Totdat je besluit dat het tijd is voor verandering. En soms pas als we helemaal aan de grond zitten, onze grenzen ver voorbij zijn en zelf echt niet meer weten hoe er uit te komen en je het anders wilt, heb je een keuze gemaakt (weet dat je niet zwak bent, afhankelijk en faalt als je om ondersteuning vraagt). Die bewuste keuze maakt dat de verandering is ingezet. Hoe groot is jouw focus op verandering? Wanneer je jouw geloofsovertuigingen wilt veranderen op celniveau, neem dan contact met op. Zodat je jouw leven meer en meer gaat leven vanuit een ontwaken, een vrijheid en de ruimte om te doen waar jij blij van wordt!


PS. Heb je mijn nieuwe meditatie VERGEVING al gehoord?

Shine,

Martina Mezzetti

Coaching | Healing | Mindset | Meditatie | Opleidingen

www.martinamezzetti.com

martina@martinamezzetti.com

+31 (0)641699316

Nieuwe BLOG


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven