Ben je bewust kwetsbaar of neemt kwetsbaarheid jou over?Geïnspireerd door Brene Brown's: The Call to Courage op Netflix en haar boeken (lees er hier meer over) en de quote van Theodore Roosevelt: "The only man who never makes mistakes are the man who never does anything". Ik zal je een verhaal vertellen.... Samen met mijn moeder zat ik in de auto en stonden we te wachten voor het stoplicht om af te slaan. Ik was zo'n jaar of veertien. In die periode zag ik er nogal bijzonder uit. Mijn haar was geloof ik roze, stond omhoog in pieken zoals het vrijheidsbeeld, zwarte lippenstift en een piercing in mijn neus.

Je kunt je er vast wel iets bij voorstellen:)

Een jaar daarvoor was ik tot een ontdekking gekomen, die later traumatisch bleek en ik had een diep verlangen om te uiten wat er speelde op een manier die mensen niet begrepen en niet verwachten. Me afzetten tegen alles wat hoorde en vooral geen sociaal wenselijk gedrag vertonen. Naast ons bij het stoplicht stopte een auto aan mijn kant. De bestuurder keek naar links en ik keek naar rechts, bijna op hetzelfde moment. Er zaten nog meer personen in die andere auto. De hel brak los...

Het moment dat die ander naar mij keek, zag hoe ik eruit zag en besloot dat daar echt iets mis mee was... begon het schelden, de gebaren, de oordelen, het veroordelen, agressie en mij uit maken voor van alles en nog wat. Ik schrok me kapot, verstijfde, wilde alleen maar weg van die situatie en personen, vol grof geweld. Mijn moeder aarzelde geen seconde en vol gas gingen we ervandoor. Het voelde letterlijk als vluchten voor mijn leven. Later, pas veel later, kwam het besef van mijn eigen kwetsbaarheid. Heel veel jaren onbewust, waarin de kwetsbaarheid mij over nam en ik vooral anderen en situaties in mijn leven het kwalijk nam en verantwoordelijk stelde voor mijn intense ongelukkige gevoel vanbinnen. Wanneer je je bewust kwetsbaar opstelt in alles wat je doet, sta je open voor creativiteit, innovatie en ben je vooral moedig en dapper. En vanuit die staat van zijn, groei je als mens.

Het een bestaat niet zonder het ander.

Kwetsbaarheid betekent niet jezelf voor de leeuwen gooien.

Wel bewust open minded te zijn hoe je je opstelt.

Doorzetten als niet gemakkelijk is.

Bij jezelf blijven en jouw authenciteit wanneer je je oncomfortabel voelt.

Zelfreflectie.

En vooral leren opstaan naderhand. We leren dat we door "moeten"zetten, dapper en moedig zijn, niet zeuren maar doorgaan, zonder dat kwetsbaarheid als een kracht wordt gezien. Wanneer je kwetsbaar bent, ben je zwak, is wat veel van ons meegekregen hebben. Waarom we vaak ver weg blijven van ons kwetsbaar opstellen is de angst voor pijn. De angst voor afwijzing, onderuitgaan, ons niet genoeg voelen, of zelfs te denken wie wij wel helemaal zijn als ... Wanneer je opvalt door echt uit te spreken waar je voor staat, jouw leven leeft op jouw voorwaarden, gaan mensen daar iets van vinden.

Dankbaar zijn, echt dankbaar zijn vanuit een gevoel van overvloed en wetende dat dit een proces is, stap voor stap, zal het verschil maken wanneer je de stap zet richting de arena.

Ervan leren, shit oplossen, zelfreflectie en ondersteuning vragen wanneer je er zelf even niet uit komt.

En voorwaarts gaan! Wat je ook zult doen, anderen zullen daar altijd iets van vinden (uitgesproken, of onuitgesproken, terwijl je dit weet of voelt). De keuze is aan jou naar wie je luistert.

Luister je naar diegene die in zijn grootsheid staat (in de arena zoals Brene Brown en Theodore Roosevelt zeggen), kwetsbaar en moedig en dapper is, onvoorwaardelijk van je houdt en jou eerlijk zegt wanneer je iets beter anders had kunnen doen, om die en die reden... Of luister je naar oordelen, meningen, opinies van diegenen die nooit een stap in de arena hebben gezet of zullen doen en over alles kritiek hebben. Elk mens heeft behoefte aan verbinding, alleen de angst voor kritiek wanneer je je kop boven het maaiveld uit steekt, door en kwetsbaar en tegelijkertijd moedig en dapper te zijn, houdt velen van ons weg echt in hun grootsheid te stappen! We zijn als de dood om die verbinding kwijt te raken en we passen ons aan, zoals wij denken dat het hoort, zonder ons af te vragen of we nog handelen vanuit authenticiteit. Wie jij werkelijk bent en waar jij echt voor staat. Jouw imperfectie te zien, voelen en ervaren als helemaal ok! Om die arena in te stappen, wat dat voor jou ook is en de uitkomst volledig los te laten. Zodat je je later niet kunt afvragen hoe het geweest zou zijn.

Het jezelf kwalijk neemt, spijt hebt en je schuldig voelt omdat je de moed niet had kwetsbaar te zijn en dat door jou kwetsbaar op te stellen, je juist ontzettend moedig bent. Is dit eng? Spannend? Angstzweet? Je weet het antwoord hierop denk ik al... Wordt dit minder als je het vaker doet?

Nee... Als mens heb je behoefte aan groei en uitdaging op wat voor manier dan ook. Wanneer je hebt gekozen voor die arena blijf je jezelf hierin ook bewust uitdagen. Wel heb je een keuze om je te laten leiden door die angsten of "gewoon"moedig en dapper te zijn en te doen, wat de uitkomst ook is.

"DARE TO BE BRAVE", Brene Brown

Kies jij om bewust kwetsbaar te zijn en vol moed en dapperheid die arena in te gaan of laat je jouw kwetsbaarheid je nog overnemen? Om jou op weg te helpen op weg naar de arena: - Gratis [E-BOOK]; Ontdek jouw UNIEKE ZELF in 10 stappen inclusief meditatie. Klik Hier. - Meditaties in Breda of via Soundcloud - Seminars Thetahealing

Shine,

Martina Mezzetti

Coaching | Healing | Mindset | Meditatie | Opleidingen

www.martinamezzetti.com

info@martinamezzetti.nl

+31 (0)641699316

Nieuwe BLOG


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven