Ik hou niet van mediteren, dacht ik...Vroeger was ik een nogal onrustig en heel actief kind. Ik kon niet goed stilzitten, had veel energie en was altijd met 1001 dingen bezig (vooral in mijn hoofd). Mijn moeder die actief yoga beoefende en altijd bezig was met gezonde (ayurvedische destijds) voeding nam mij voor het eerst mee naar haar yoga klasje toen ik zeven was. Op je zevende tussen "oude" mensen die met heel veel geluid ademhaalde en weer uitademde en heel rustig op hun yogamatje lagen, was me wat. Wat een weerstand voelde ik. Wat vond ik het ongelooflijk saai dat ik naar zoiets mee "moest". Van ontspannen en mediteren kwam weinig terecht. Toch bleef ik meegaan en later toen ik ging studeren bleef ik yoga beoefenen. Alleen dat mediteren was echt niet mijn ding. Mijn gedachten gingen alle kanten op. Het duurde eindeloos en met momenten viel ik in slaap, waardoor ik wakker schrok als de les "klaar" was. Het gevoel dat mediteren ontzettend saai was bleef. Ik was liever bezig (dacht ik). Had ik dan zo'n verkeerd beeld van mediteren? Wat het echt was? Waarom lukte het niet, hoe veel ik ook oefende? Er ontstond steeds meer weerstand tegen mediteren en jaren lang heb ik het gelaten voor wat het was.

Die rust, verbinding met jezelf, ruimte ervaren en creëren, werkte heel lang averechts en ik voelde me na een meditatie alles behalve zen en ontspannen.

Toch bleef ik wel nieuwsgierig omdat iets in mij zei en wist dat er een kern van waarheid in zat. Ik ging op zoek naar verschillende meditatie vormen: - geleide meditaties - mantra's - je alleen concentreren op je ademhaling - visualisaties En probeerden ze uit. Zonder het verwachtte (ontspannen) resultaat:)

Totdat ik vijf jaar geleden een meditatie techniek tegenkwam: Thetahealing, waarbij het me wel lukte. Het lukte omdat deze meditatie en geleidt is en een bepaald tempo heeft dat mijn gedachten en ego geen ruimte en tijd hadden om zich ermee te bemoeien. En daar op mijn 31e lukte het me om te mediteren. Het was alsof er een wereld voor me openging. Stapje voor stapje en vooral veel doen, maakte dat ik me steeds ontspannender ging voelen. Niet alleen weten dat het de bedoeling was je ontspannen te voelen, maar het echt daadwerkelijk voelen! Het gevoel te ervaren om alle stress en zorgen van de dag los te laten. Het gevoel te ervaren om je heel en compleet te voelen. Het gevoel te ervaren om in verbinding te staan met jezelf, de bron en de aarde. Het gevoel te ervaren van ruimte in jezelf en daardoor een leger hoofd. Het gevoel te ervaren om nu op dit moment aanwezig te zijn. Wil jij dit ook ervaren? Klik hier voor mijn ochtendmeditatie.

Wil je een keer live ervaren wat mediteren voor jou kan betekenen? Vrijdag 22 maart organiseer ik een meditatie avond in IJsselstein om 19.30 met als thema Overvloed en op vrijdag 12 april het thema Manifesteren. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.


Shine,

Martina Mezzetti Coaching | Healing

www.martinamezzetti.com info@martinamezzetti.nl +31 (0)641699316

Nieuwe BLOG


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven