Kun jij het niet even voor me weghalen?In deze vaak drukke en hectische tijd waarin er van alles van ons wordt gevraagd en wij vooral ook heel veel van onszelf vragen, vergeten we een heel belangrijk ding. We zijn altijd zelf in-charge. Op elk moment van de dag. In elke situatie, in elke uitdaging heb je een keuze. Ga je het aan of niet? Of vraag je aan de ander "Kun jij het niet even voor me weghalen"? Wat ik zo vaak om me heen zie en in mijn praktijk is dat mensen de oplossing buiten zichzelf zoeken. Zich inhouden en vooral niet uiten wat ze zeggen, denken of voelen.

De confrontatie met innerlijke demonen (nog) niet aan willen gaan. Of gewoonweg niet meer weten wie ze werkelijk zelf zijn.

Laten we maar gewoon doen alsof er niets aan de hand is! De verantwoordelijkheid buiten zichzelf leggen en zoeken. Onbewust kun je dan situaties en uitdagingen naar jezelf toe trekken, omdat je geen raad weet met jezelf in plaats van waar het werkelijk om gaat op te lossen!

Doordat we ons heel vaak niet in een ontspannen staat van zijn bevinden, door alle hectiek om ons heen, elke dag weer, kan het bij jezelf zijn en blijven en daadwerkelijk keuzes maken die goed voor je zijn, een hele uitdaging zijn. Soms is die hectiek, de chaos en het drama juist wat jij kent. Een heel interessant artikel over hoe hersengolven je realiteit maken en vormen, vind je hier.

Wanneer je vraagt of de ander het niet even voor je weg kan halen, geef je jouw immense innerlijke kracht weg. Je geeft jouw regie weg. Je geeft jouw keuzemogelijkheden weg en stelt je eerder op als een slachtoffer dan een magische creator van jouw eigen leven. Mogelijk verzin je zelfs smoesjes om ergens onderuit te komen en niet de verantwoordelijkheid over jouw leven te nemen! Je zoekt de oplossing buiten jezelf! Begrijp me niet verkeerd ... wat ik hiermee bedoel is iets anders dan steun vragen aan een ander. Of dat de ander even zijn/ haar licht op een situatie/ uitdaging wil laten schijnen. Dat zouden we allemaal vaker mogen doen. We hoeven het immers niet alleen te doen. Steun vragen aan een ander heeft niets te maken met afhankelijkheid, falen, mislukken of meer van dergelijke aard. Daarnaast is het bezig houden met een ander zoveel gemakkelijker dan je te focussen op jezelf zonder dat je dan meteen egoïstisch bent en er voor anderen niet meer kunt zijn.

Wat ik vaak zie is dat we niet geleerd hebben in onze jonge jaren om onze innerlijke kracht te erkennen en herkennen. Om echt koers te varen op wat jou gelukkig maakt en onafhankelijk en zelfstandig makkelijk beslissingen maakt die goed voor jou zijn, zonder te willen pleasen. Wanneer we onze intuïtie echt gaan volgen kan het weleens zo zijn dat we voor uitdagingen komen te staan. Er kunnen oude angsten, negatieve patronen en blokkades zichtbaar en voelbaar worden. Het voelt niet meer zo comfortabel en de meesten zullen zich dan terug gaan trekken, met de gedachten dat het TOCH NIET WERKT of NIETS VOOR MIJ IS. Weet dat als je wilt groeien als mens, vooruit wilt gaan in jouw leven, kiezen voor jouw eigen geluk dat dat niet altijd zo gemakkelijk zal gaan. De grote vraag is dan hoe graag je iets echt wilt? Heb je een Waarom? voor jezelf heel helder en duidelijk? Heb je een plan? Heb je een vangnet en mensen om je heen die jou, jouw dromen en wensen supporten? Weet dat er geen beperkingen zijn. Een van de grootste beperkingen zie we tegen kunnen komen is onze eigen ZELFBEPERKING. Weet dat niet alles wat je gelooft waar is. Ik geloof in dromen. Ik geloof in onze immense innerlijke (gedachten) kracht en ik geloof in WONDEREN. Jij?

P.S. Heb je mijn GRATIS [E-Book], ontdek jouw UNIEKE ZELF al gelezen? Klik hier.

Vanaf vrijdag 22 februari ga ik een maandelijkse Meditatie Avond geven in IJsselstein. Het thema van de eerste avond is Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf. Wil je meer weten? Klik hier of kijk bij Meditatie voor meer data.


Shine,

Martina Mezzetti Coaching | Healing

www.martinamezzetti.com info@martinamezzetti.nl +31 (0)641699316 Nieuwe BLOG


15 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven