Ontspullen


Voordat ik ooit van Marie Kondo had gehoord, ontspulde ik regelmatig. Ontspullen is meer dan alleen opruimen en ruimte maken voor het nieuwe. Ontspullen is stilstaan bij de vraag of jouw spullen jou nog daadwerkelijk blij maken. Of dat je ze mee wilt nemen in jouw toekomst met alleen maar fijne en blije gedachten. Bij hoeveel spullen die we hebben verzameld denken we: "Het is zonde om het weg te doen", "Het kan nog wel eens van pas komen", "Het is een erfstuk, maar eigenlijk vind ik het foeilelijk" of "Het heeft zoveel gekost en als ik het nu weer verkoop krijg ik er weinig meer voor terug". Het gaat er niet om dat je weinig spullen meer over houdt, maar meer over dat alles wat zich in jouw huis en jouw werkomgeving, jou daadwerkelijk blij maakt. Het gevoel van "Sparkle Joy" zoals Marie Kondo het zo mooi omschrijft. Het heeft ook te maken met jezelf het allerbeste gunnen. Het jezelf gunnen om die intense blijdschap te voelen in alles om jou heen. En daadwerkelijk de tijd nemen en jezelf die te gunnen om al jouw spullen eens kritisch onder de loep te nemen en een soort plan te hebben hoe dit te doen. Marie heeft dit gedaan. Haar methode heb ik de afgelopen weken toegepast op: - mijn kleding - boeken en papieren - komono (al het overige) - sentimentals (dierbare spullen) Deze volgorde is niet voor niets heb ik gemerkt. Wanneer je gaat ontspullen komen er heel veel oude herinneringen en emoties boven. Alles heeft een herinnering, positief of negatief en elke keer als je met een item in contact komt, komt ook die herinnering of emotie weer boven. Het ene groter en intenser dan het andere.

Ontspullen zorgt ervoor dat je intern ook gaat opruimen, een grote schoonmaak doormaakt en je hebt een keuze. Een keuze wat je wilt houden of los wilt gaan laten, zowel intern als materieel. Bewust kiezen voor spullen waar je blij van wordt, maakt dat jouw prioriteiten helderder worden. Wat nou echt belangrijk is in jouw leven nu en in jouw toekomst. Te kiezen voor zelf koesterende mogelijkheden betreffende spullen, jouw woon- en werkomgeving, te kiezen voor blije en positieve gedachten en daarmee positieve emoties en gevoelens.

Als moeder heb ik ook ervaren wanneer je dit samen met je kinderen en partner doet: - iedereen veel beter weet waar alles ligt en mama in dat opzicht een stuk minder nodig is:) - als alles een vaste plek heeft en dit georganiseerd is en dit voor iedereen helder en duidelijk is, kasten en alle leefruimtes over het algemeen netter en georganiseerd blijven - kinderen en partner (indien gewenst:)) zelf verantwoordelijk zijn voor hun ruimten en spullen en er meer tijd over blijft om samen leuke dingen te doen...

- Door te ontspullen zul je meer rust en ruimte ervaren en dus ook tijd en energie om te doen en te ervaren waar je echt blij van wordt.

Voor mij persoonlijk was de grootste uitdaging papieren en foto's. Zoveel jaren dit op zolder bewaard met de gedachten dat ik het later wel zou doen. En elke keer als ik op zolder kwam voelde ik die dozen bijna roepen... ja ja... ik doe het later wel:)

Vorige week ben ik begonnen alle fotoboeken van zolder naar de woonkamer te brengen. Waarom zou ik ze nog langer in dozen bewaren, terwijl ik super blij wordt van al die herinneringen en ervaringen?

Heel veel foto's waar ik niet blij meer van werd, heb ik weggedaan. En het voelde letterlijk als een last van mijn schouders. Loslaten wat mij niet meer diende en wat me geen blijdschap meer bracht.

Klaar om voorwaarts te gaan!

Ben jij klaar om voorwaarts te gaan? Klaar om los te gaan laten waar je niet blij meer van wordt?

Om helder en duidelijk te hebben wat jij nou echt graag wilt?

Kun je hier wat hulp bij gebruiken of ken je iemand? Ik neem je graag aan de hand mee, zodat je weer gaat stralen vanuit jouw uniek zijn!

P.S. Vraag hier alvast mijn gratis [E-BOOK] aan: Ontdek jouw Uniek Zijn in 9 stappen inclusief Meditatie. Klik hier...


Shine, Martina Mezzetti Coaching | Healing www.martinamezzetti.com info@martinamezzetti.nl +31 (0)641699316 Nieuwe BLOG


25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven