Wanneer iedereen zich nou eens op zichzelf focust...Wij mensen zijn ontzettend goed in het creëren van situaties buiten onszelf, soms zelfs om de focus vooral niet op ons innerlijke zelf te leggen! Situaties waar we dan wel op 'moeten' reageren, omdat ze ons raken, triggeren, over onszelf gaan etc. Situaties die eigenlijk heel veel over onszelf zeggen zonder dat we dit bewust in de gaten hebben. Situaties die ons bezig houden en ons in cirkels laten draaien, totdat er een aha moment komt van herkenning! Wanneer de ander of een situatie jou niet raakt, betekent dat dat er geen emotionele lading op zit en je zou kunnen zeggen dat je er neutraal in staat. Dat er geen les meer te leren is en het is wat het is. Hoe heerlijk is dat? Wat ik heb ontdekt is dat wij onbewust situaties kunnen creëren, die ons weghouden van onszelf. Zodat we maar niet met onszelf bezig hoeven te zijn. Altijd druk met de ander. Want wat als je je nou echt eens alleen op jezelf zou focussen en als iedereen dat nou eens zou doen? Waar zijn we bang voor als we ons naar binnen richten? Dat we eigenlijk helemaal niet zo blij zijn vanbinnen of ons willen voordoen? Dat we geconfronteerd worden met gevoelens en emoties, die we liever nog wat langer in een hoekje willen stoppen? Dat als we daadwerkelijk gaan voelen er geen weg meer terug is en we bang zijn dat we overspoeld worden? Dat er een beerput open gaat? Dat als we daadwerkelijk erkennen wie en wat wij zijn, wij misschien wel genoodzaakt worden om andere keuzes te gaan maken in ons leven? Dat we verantwoordelijkheid voor onszelf mogen gaan nemen, alleen wat houdt dit dan in?

Dat we onszelf helemaal niet zo boeiend, speciaal, bijzonder en de moeite waard vinden, ons daarom beter kunnen richten op anderen, zodat we in ieder geval wat nuttigs doen hebben? Wanneer iedereen zich vanaf nu alleen op zichzelf zou focussen en wat hij/ zij hier daadwerkelijk te doen heeft, zonder zich nog langer met anderen te moeten bemoeien. Dat zou een heleboel hele grote shifts teweegbrengen in positieve zin! Vrij van (ver)Oordeel, Bekritisering, Afwijzing, Jaloezie, En daadwerkelijke samenwerking, ondersteuning, begrip, empathie, compassie, tolerantie, eigenliefde, eigenwaarde, zelfrespect, vertrouwen, veiligheid...zal ik nog even doorgaan:)? Zal ik je eens iets vertellen? Jij bent het meest bijzondere en waardevolle mens wat hier rondloopt. Het begint met dit allereerst voor jezelf te erkennen. Dat je er wel degelijk toe doet. Dat ook jouw missie, wat jij te vertellen hebt en jouw authentieke zelf belangrijk is in deze wereld!

Wat nou als iedereen zich eens alleen op zichzelf zou focussen? Als je aan jezelf gaat werken en het niet meer buiten jezelf zoekt. Lijkt dat je wat? Het begint bij jezelf!


Shine, Martina Mezzetti Coaching | Healing www.martinamezzetti.com info@martinamezzetti.nl +31 (0)641699316 Nieuwe BLOG


34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven