Heerlijk...de zomervakantie is bijna voorbij


Oeps...heb ik deze zin nu echt zelf opgeschreven? Hoezo, HEERLIJK...de zomervakantie is bijna voorbij? Ik kan je zeggen dat na 6 weken zomervakantie met mijn drie heerlijke kids van 11, 5 en bijna 4, een gezinsvakantie en mijn werktijden om het gezin heen plannend met momenten erg uitdagend en bijzonder kan zijn! Toen onze oudste 11 jaar geleden geboren werd, vond ik het niet meer dan normaal om na drie maanden zwangerschapsverlof weer aan de slag te gaan. Ik dacht er niet eens over na dat er wellicht andere opties zouden zijn. Mama ging 4 dagen per week werken en Bink ging naar een kinderdagverblijf. Toen Bink 2,5 was besloot ik om voor een DROOMBAAN als Styliste te gaan en was ik altijd aan het werk en papa zorgde voor Bink en werkte daaromheen. Na een tijd was ik op, ik kon niet meer. Het lukte mij niet alle ballen hoog te houden en ik kwam thuis te zitten. Gedachten hoe andere MOEDERS dit deden spookten door mijn hoofd en ik voelde me en ongeschikt als moeder en als werknemer. Waren die andere MOEDERS echt gelukkig, of voelden zij zich met momenten ook SCHULDIG dat ze zoveel aan het werk waren, hoe regelden ze alles praktisch, hoe stelden ze hun grenzen en bewaakten die, hadden ze nog energie voor gezellige dingen met vriendinnen en zaten zij wel fris en fruitig 's avonds op de bank als manlief thuiskwam? Ik begon me af te vragen: Wat ik nou echt wilde? Wat ik gemakkelijk kon combineren met mijn gezin? Waar ik en goed in was en ook nog eens geld mee kon verdienen? Zonder me rot te voelen, maar echt te genieten van wat ik deed. Zonder het gevoel te hebben alle ballen in de lucht te houden en vooral minder perfectionistisch zijn. Accepteren dat het weleens anders liep dan ik had gehoopt of gewenst. Dat dat vooral helemaal ok was! Al van jongs af aan deed ik yoga en na met Bink een peuteryoga cursus gevolgd te hebben in Amsterdam was ik om. Samen als ouder met jouw peuter yoga doen. Helemaal te gek! Ik ben alle opleidingen gaan volgen en heel snel daarna startte ik met I Am Yoga Kinderyoga in Amsterdam. Het gaf me de vrijheid om te doen waar ik goed in was, leuk vond en ik had ook nog eens zeeën van tijd voor Bink, mijn honden, gezellige dingen en ik bloeide weer op. Toen kwam zusje Bibi en gingen we verhuizen naar het zuiden. Meer ruimte en rust en dichter bij familie. Alle ruimte en mogelijkheden die ik voor mezelf had gecreëerd naast moeder, vrouw, vriendin etc. te zijn, vielen in duigen na een aantal maanden. Bibi gilde elke nacht. Super gevoelig, hoogsensitief en alle prikkels van overdag kwamen er 's nachts uit, samen met een ontzettende zuigbehoefte. Ik besloot om niet te gaan werken en thuis te blijven. En de cirkel was na een tijdje rond en mama was op na 11 maanden en toen bleek zusje Brem in mijn buik te zitten. PFOE... Ik was overmoeid en vooral het accepteren van de niet zo fijne gevoelens en emoties was een heel groot ding. Alsof het als (werkende) moeder alleen maar rozengeur en manenschijn is. Alsof het altijd alleen maar leuk, gezellig en fun is. Alsof kinderen krijgen, opvoeden niet al een hele job en verantwoordelijkheid is!

Waarom kwam ik niet aan mijzelf toe? Waarom was ik niet gelukkig met twee prachtige, gezonde kids, een derde op komst, een fantastische man, huis, honden, hulp van familie etc... op mijn 31e! Ik voelde me rot, ik baalde, ik was niet gelukkig als "huismoeder" (en ik bedoel hier niets denigrerends mee, want het is een JOB!) en toch had ik alle vrijheid en ruimte die ik gecreëerd had. Waarom gaf dit alles mij geen voldoening, rust en energie? Er miste iets en dat vrat en ook daad voelde ik mij ontzettend rot over. Alsof alles wat er al was nog steeds niet goed genoeg was. Dat alleen deze gedachten al ervoor zorgde dat je innerlijke conflicten kwam. Maar ik HOU TOCH HEEL VEEL VAN ZE?! Het lukte me niet om een EN-en situatie te creëren.

Weer ging het over grenzen, mijn ruimte innemen en alle rollen die je als vrouw kunt hebben en hoe je deze invult. De realiteit en waarheid zien van mijn leven op dat moment en niet aflatende pogingen van mijzelf om altijd maar gelukkig te moeten zijn. Want dat is heel vermoeiend kan ik je zeggen! Of is dat iets van iets van deze tijd en mijn generatie (uit '83)? Alsof je het als moeder en werkende vrouw nooit goed kan doen. Dat er altijd wel iets mist. Te weinig tijd met je partner. Uitjes met vriendinnen. Lekker uitslapen. Gewoon even naar de wc gaan zonder dat iemand MAMA roept, je kent het wel! Ok, dacht ik. Ik wil dolgraag EN bij mijn kids en hond zijn, ze van school halen en tussen de middag samen luchen, maar ik wil ook werken. Ik wil iets doen wat echt voor mij en van mij is, waar ik dolgelukkig van wordt, waar ik mijn gaven en kwaliteiten in kwijt kan, wat me energie geeft, waarmee ik ook van NUT kan zijn voor anderen en waardoor ik er daarna optimaal voor mijn kids kan zijn en alle anderen dingen die ik wil doen. Ik besloot om mijn eigen Coaching & Healing Praktijk te beginnen. Zowel online als offline. Waardoor ik de ruimte heb om te doen waar ik super gelukkig van wordt en om 15.30 aan het schoolplein kan staan. Kortom, kleine Bremmie gaat na de zomervakantie naar school en ik verheug me erop! En ik voel me daar niet meer rot of schuldig over:) Ik geniet van de ruimte en de nieuwe mogelijkheden die het mij geven en mijn kids. Het heeft helemaal niets met houden van te maken. Ik hou ontzettend van ze en van mijzelf en we hebben een leven samen en een leven naast elkaar. X Martina PS. Volgende week ga ik beginnen met opnemen van Meditaties in het Nederlands die jou zullen helpen nog lekkerder in je vel te zitten, over manifesteren & overvloed, relaties hoe te weten wat je nu echt wilt. Houd mijn FaceBook pagina in de gaten! Vrijdag 21 september geef ik de 1001 downloads voor Manifestatie & Overvloed via LIVE Zoom Webinar in het Engels. Letterlijk 1001 positieve overtuigingen over dit thema. Je hebt geen voorkennis of vooropleiding nodig. Wil jij makkelijk en moeiteloos manifesteren, in overvloed leven en jouw blokkades oplossen? Voor meer info en om je in te schrijven!


Shine, Martina Mezzetti Coaching www.martinamezzetti.com info@martinamezzetti.nl +31 (0)641699316 Nieuwe BLOG


34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven