We waren met 7 en nu nog met 6...Afgelopen donderdag is mijn allerliefste Franse Bullenvriendin, KYRA, van 10 jaar overleden. DE CHEF noemde ik haar. Ik wist al een tijdje dat haar tijd bijna was gekomen, maar het moment dat ik haar vond, deed pijn. Veel pijn en er waren ook vier kinderen (een logee) en mijn andere hond Harry. Toen ik de kamer binnenkwam en haar niet hoorde, wist ik het. Kyra knorde, snurkte, liet boeren en winden. Een KYRA zonder een enkel geluid betekende maar een ding...ze lag zoals ze altijd lag wanneer ze het erg warm had, als een kikker. Het duurde even voordat we haar weg konden brengen, want we waren op vakantie aan de kust. KYRA lag in een dekentje in de kamer en de kinderen waren naast haar televisie aan het kijken. Ik riep Harry, die een seconde aan haar snuffelde en maakte dat hij wegkwam. Hij wist al eerder dat Haar tijd gekomen was... Voor het eerst sinds 15 jaar een hond in plaats van twee... Wanneer je jouw hond dood vindt, gaan er allerlei gedachten door je heen. Had ik maar... Wat als... Gedachten die willen vermijden de waarheid onder ogen te zien, dat ZE er echt niet meer is... Jouw onderbewuste wil jou beschermen, behoeden voor teveel pijn en verdriet... Wat als ze nu juist liever alleen wilde gaan... Wat als het precies zo is gegaan zoals de bedoeling was... Wat als... KYRA heeft mij zoveel gebracht en geleerd. Onvoorwaardelijk blij als je thuiskwam. Springend op vier pootjes als we naar buiten gingen. Ontzettend tolerant en geduldig naar de kinderen toe. Grenzen aangeven en bewaken. Doorzettingsvermogen, kracht en gaan voor wat je kiest. Volhouden. Ontspannen wanneer nodig. Vertrouwen. Hoe een waarlijke CHEF te zijn. Elke hond heeft een eigen vrije wil Healing & Honden Het overlijden van KYRA heeft me weer met twee benen op de grond gezet, in de realiteit. Hoe belangrijk het is ELKE DAG maximaal te genieten, dankbaar te zijn en te focussen op wat echt belangrijk is. STAPPEN te zetten. Dankbaar te zijn voor wat er al in mijn leven aanwezig is en waar ik nog getuige van mag zijn. Focus op wat ik wil met mijn leven en hoe van nut te zijn voor anderen als coach & healer. Hoe elke dag dankbaar te zijn voor mijn leven, het leven van mijn kids, man, Harry, vrienden en familie. Doelen te stellen waar ik als mens nog beter in mag worden, met behulp van MANIFESTEER Lijstjes. Een lijst voor mijn leven. Een lijst voor 2018. Een lijst voor dagelijkse dingen. Ondanks dat KYRA de vierde hond is waar ik afscheid van heb genomen in 15 jaar tijd... het blijft pittig. Je wilt niet denken aan dat moment een keer aan zal breken. Elke hond brengt een andere energie en andere lessen met zich mee, die precies passen in de fase waar je op dat moment in zit. Wat heeft het jou gebracht wanneer je afscheid nam van jouw hond? x Martina


Shine, Martina Mezzetti Coaching

www.martinamezzetti.com www.dogstranslator.com info@martinamezzett.nl +31 (0)641699316 Nieuwe BLOG


36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven