Denk eerst eens even na...


Ik ben altijd een flapuit geweest, eerlijk, direct en open alleen vaak zonder na te denken, voordat ik iets zei. Super gevoelig voor mijn omgeving en wat mensen mogelijk van mij zouden denken en van mij zouden vinden... Dit vulde ik ook met regelmaat in... Met regelmaat heeft dit mij van jongs af aan in conflicten, strijd, chaos, drama en in vervelende situaties doen belanden. Waarna ik me natuurlijk schuldig voelde en het gevoel had dingen te 'moeten' lijmen. Het goed te maken...Vooral heel veel moetjes waarin ik vooral met de ander bezig was in plaats van met mijzelf:) Ik kon er best een gedoetje van maken:) Totdat ik mij realiseerde dat wanneer iets mij raakt, dit alles over mijzelf zegt. Op dat moment kan ik ervoor kiezen om vol in de emoties en gevoelens van weerstand, blokkades en strijd te gaan of gewoon even niets. Gewoon voelen wat het met me doet, zonder alles wat meteen opkomt eruit te gooien. Je hoeft namelijk helemaal niets. Je hoeft niet meteen te reageren als iets of iemand jou ontzettend raakt. Je hoeft niet met jouw vinger naar de ander te wijzen alsof de ander de veroorzaker is van jouw intern geleden leed.

De ander is alleen maar een spiegel van jouzelf. Je hebt dan twee keuzes: of je gaat met jezelf aan de slag, wat de ander jou eigenlijk laat zien en/ of wil leren of je gaat door zoals je het altijd deed. En dan weet je dat er niets zal veranderen...de vraag is of je daar nou werkelijk gelukkiger van zelf worden...?

Na jaren van (innerlijke) strijd, eenzaamheid, er niet bij horen, me leeg laten zuigen door anderen, in chaos en drama te blijven hangen en allesbehalve kiezen voor mezelf, besloot ik iets. En ja, zo simpel is het, van de ene op de andere dag kun je iets besluiten. Ik besloot om klaar te zijn met drama, strijd en conflicten en vooral eens lief en aardig voor mezelf te zijn. Dit is ook een vorm van goed voor jezelf zorgen. Wanneer je op elk vlak (spiritueel, mentaal, financieel, relationeel en fysiek) in jouw leven kiest voor het beste, de best mogelijke optie en jezelf dit ook gunt en toestaat, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open. Soms betekent dit wel dat je afscheid mag nemen van dingen, mensen, situaties die hier niet meer in passen. Ontzettend belangrijk hierin is is dat je je echt focust op wat je wel wilt en handelt. In ons hoofd weten we het allemaal al vaak wel, maar wat je ermee doet is de vraag. Morgen, maar ook over 5 of 10 jaar. En soms mag je dan ergens doorheen gaan wat niet altijd gemakkelijk zal zijn... Dit betekent wel dat je je jouw grenzen steeds meer aan mag geven, nee gaat zeggen en jouw ruimte in neemt, vanuit een zuivere liefdevolle intentie.Anderen kunnen dit niet begrijpen. Er moeite mee hebben en boos worden. Weet dat alleen jij verantwoordelijk bent voor jouw acties, gevoelens, emoties en gedachten. De ander heeft ook zijn processen. En dit proces gaat stapje voor stapje. Verwacht niet meteen dat je die berg in een keer over bent en sta open voor andere mogelijkheden om de berg over te komen. Gaandeweg kan de berg kleiner worden of verdwijnen Geef jezelf de tijd en de ruimte om te ontdekken waar je werkelijk blij van wordt.

Wanneer je alleen maar openstaat voor de mogelijkheden, vol vertrouwen in een oplossing zullen er vaak verrassende en onverwachte mogelijkheden op je pad komen en zie en voel je steeds meer hoe die mogelijkheden bewust te creëren, simpelweg omdat je hiervoor kiest! Graag daag ik jou uit om eerst eens even na te denken...voordat...te focussen en te handelen. Wanneer je klaar bent voor de volgende stap, om te weten waarop te focussen en hoe te handelen, zodat je jouw dromen kunt gaan waarmaken, neem dan contact met me op info@martinamezzetti.nl Ken je iemand voor wie dit ook iets zou kunnen zijn, deel mijn bericht:)

x Martina


Shine, Martina Mezzetti

Intuitive Coach & Thetahealer

Design Your Own Dream Be the Change the Best version of you www.designyourowndream.nl www.dogstranslator.com +31 (0)641699316


13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven