10 liter blauw en een kindertehuis...


Bij de verfwinkel 10 liter Early Dew besteld (een groentint)...dacht ik... Met drie kids en twee honden kunnen de muren weleens een opfrisbeurt gebruiken en ik hou ook van verven en styling, dus ik was er klaar voor. Eenmaal op de muur was het toch niet zo groenig...misschien nog even opdrogen...toch ook niet. Echt blauw en ik had 10 liter gekocht... Een aantal momenten kwamen er niet zulke positieve gedachten voorbij en ik had nog een aantal andere muren in gedachten, die nu ook blauw zijn in plaats van groenig. En toen belde mijn man. Hij is een week voor en met zijn werk als vrijwilliger naar de Oekraïne. Ze gaan daar een organisatie ondersteunen die kinderen helpen met sociale en/of mentale issues door middel van therapie met paarden.

Ik luisterde naar zijn verhalen van 24 uur in een busje om daar te komen, het land, de mensen, de armoede en dat iemand die met pensioen is gemiddeld E 35,- per maand krijgt...

En toen gebeurde er iets...het besef waar het nu werkelijk om gaat. En ik kon mezelf wel voor mijn hoofd slaan...

Dat ik zo ontzettend dankbaar mag zijn welke kleur ik op mijn muur 'gooi' en dat het eigenlijk helemaal niet zo boeiend is, laat staan iets is om je druk over te maken...

Dat wij het hier over het algemeen zo ontzettend goed hebben. Dat hoe meer we lijken te hebben. Hoe meer keuzes we hebben. Hoe meer mogelijkheden, hoe ongelukkiger we zijn. Angsten. Stress. Ziekten. Burn-outs. Depressies, vermoeidheid, ontevredenheid, zeuren, klagen en ga zo maar door.

Dat als wij met al onze keuzemogelijkheden en vrijheden onze kansen optimaal benutten, we echt een verschil kunnen maken voor diegenen die het nog meer nodig hebben. Dat we uit alles wat we doen, het maximale halen om juist anderen te kunnen helpen. Al is het maar een iemand. Dat we kunnen kiezen om onze energie te steken in dingen die er eigenlijk niet zo toe doen of ons nou echt gaan focussen op wat er toe doet. En ja, ik heb altijd willen bijdragen aan een betere wereld en vandaag weer tot de realisatie gekomen waar het echt om gaat. En ik ga me dus niet meer bezighouden met onbenulligheden, omdat ze er gewoon niet toe doen...

Weet jij waar het echt om gaat in jouw leven? Wat echt belangrijk is? Waar jij meer focus mag hebben?

x Martina


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven