Wanneer je het zwarte schaap van de familie was...


BLOG Wanneer je het zwarte schaap van de familie was... Persoonlijke noot voordat je verder leest...deze BLOG is geschreven vanuit mij persoonlijk, ervaringen, gevoelens en emoties en ik (ver)oordeel niemand (persoonlijk). Heb je dat ook weleens meegemaakt dat je precies die persoon tegenkomt die jou op dat moment het beste kan helpen, begrijpt en vergelijkbare situaties (her)kent? Twee weken geleden kwam ik intensief in contact met een collega en we hebben een aantal uitwisselingssessies gedaan. Wat bleek zij had net de Thetahealing Opleiding Growing Your relationship afgerond en niet voor niets kwamen we elkaar 'tegen'. Het thema familie kwam steeds terug bij ons beiden. En dan vooral oude familiepatronen, stukken van voorouders die wij ook in ons systeem met ons meedragen, irritaties en triggers. Dat je een soort van verzeild raakt in gedoe en drama die niet van jou is en je er toch last van hebt. Alsof je er middenin zit, er van alle kanten aan je wordt getrokken en je je vooral heel machteloos voelt, boos en gefrustreerd, doodmoe en er eigenlijk allemaal helemaal even geen zin meer in hebt. Het liefste wat je op dat moment wilt is weg, even rustig, ontspannen op een eilandje vertoeven (bij voorkeur een tropisch eilandje) waar even niets is... Alleen voor hoeveel van ons is een uitvlucht naar een heerlijk tropisch eilandje realistisch? Precies! Voor mij op dat moment nou net even niet... en dus ga je ermee dealen...Soms ontploft de boel en soms ben je die ontploffing voor omdat je helderheid krijgt in jezelf en de situatie(s). Dat laatste was mijn geval. Helderheid in wat er nou precies aan de hand was en wat mijn aandeel hierin was. Ik kan nou eenmaal alleen aan mijzelf werken en als ik ergens last van heb, dan ga ik het open en eerlijk aan in mijzelf (en waar nodig met de ander). De onbewuste overtuiging waar het om ging was dat ik dacht en geloofde dat Ik HET ZWARTE SCHAAP VAN DE FAMILIE was. Wanneer je dit in jouw systeem hebt opgeslagen dan zul je onbewust situaties en ervaringen creëren die het ZWARTE SCHAAP zijn bevestigd. Dit gebeurde dus en ik was er ondersteboven van en in eerste instantie begreep ik er niets van... Waarom zou ik er nou voor kiezen het zwarte schaap van zijn familie te zijn? Na vele lagen voorbij te zijn gegaan bleek dat dit niet mijn overtuiging was, maar dat deze al vele generaties in de familie aanwezig was. Ik had hem dus via mijn genen en DNA overgenomen als zijnde mijn waarheid. Had ik deze overtuiging nog langer nodig? Diende deze mij nog en was de les geleerd? Dit waren de vragen die ik mijzelf stelde en ik heb het op kunnen lossen in een sessie met mijn lieve collega, waardoor ik nu verlost ben van het zwarte schaap te zijn. Thank God! Ken jij nog een zwart schaap? Deel mijn bericht als je denkt dat anderen er ook iets aan kunnen hebben.

#zwarteschaap #familie #familieopstellingen

34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven