Waarom je altijd dwars door jouw angsten heen mag gaan...en waarom dit steeds makkelijker gaat


Herken je dat er een uitnodiging binnen is gekomen voor een event/ meeting/ bijeenkomst of hoe je het ook wilt noemen en dat jouw eerste reactie JA! Is? Alleen voordat die JA echt een ja wordt komt eerst het gehele urkermannenkoor, zoals Veronique Prins het noemt, voorbij. Angsten, weerstand, blokkades en vooral heel veel gedachten waarom je er vooral niet naartoe zou moeten gaan. Terwijl jouw eerste reactie toch echt een JA was. Wat er gebeurd is dat jouw persoonlijke negatieve verhaal de overhand neemt. Het verhaal wat jij jezelf op een gegeven moment bent gaan vertellen en waar je in bent gaan geloven. En meestal zijn het niet de meest positieve verhalen die we onszelf keer op keer wijsmaken. Zo ook bij mij. Er lag een uitnodiging klaar voor een 20 jarig bestaan waarbij de partners van... ook uitgenodigd waren en ik niemand kende behalve mijn eigen partner... Het begon met: “Wat ga ik aandoen”? “ Wat is eigenlijk de dresscode”? (want je wilt als partner van... natuurlijk niet buiten de boot vallen) en een aantal vervelende gedachten over de manier hoe mijn pony viel. In dat uurtje kwam er nog een heel scala aan gedachten voorbij en de zin in het feestje (toch een avondje samen vermaak zonder kids) wat er enigszins was, begon te smelten... Ik heb mezelf een halt toegeroepen en me werkelijk afgevraagd wat er vanbinnen speelde. Wat zou het allerergste zijn wat er kon gebeuren? Waar maakte ik me nou echt druk om? Waar was ik bang voor en wat hield me nou zo ontzettend tegen? Na het besef van de meest negatieve scenario’s (heel de avond doelloos en alleen rondlopen, geen verbinding en aanknoping vinden met mensen die je nog niet kent, uit mijn jurk scheuren etc...) ging ik de verbinding met mijzelf weer aan. Uit dat ei van comfort en veiligheid en weer beseffen waar mijn kwaliteiten ook alweer liggen. Laat dat nou net persoonlijke VERBINDING maken zijn met anderen. Vervolgens heb ik een nieuw verhaal gecreëerd hoe een optimale avond voor mij eruit zou zien. Vol gezelligheid, leuke ontmoetingen, zinvolle gesprekken, lekker eten, volledig mezelf zijn en vooral genieten! En je raadt het al! Het nieuw gecreëerde verhaal is uitgekomen. Een top avond. En dan achteraf er ook nog voor waken mezelf niet alsnog op mijn kop te geven, waar ik me toch zo druk over heb gemaakt😉 Elke keer weer als ik een angst voel, een weerstand, een blokkade en ik ga er dwars doorheen dan groei ik. Steeds weer een nieuw verhaal creërend vanuit innerlijk kracht, onbevangen, zelfvertrouwen, volledig mezelf zonder schroom. Steeds dichter bij de beste versie van mijzelf. Steeds dichter bij het bereiken van mijn volle potentieel. Steeds meer mijn eigen waarde zien en voelen, vol trots, dat ik het echt heb gedaan en het allemaal best wel meeviel😉! Hoe vaker ik oefen met mijzelf een positief verhaal vertellen, hoe krachtig dit wordt. Herken je dit? Laat je reactie achter! 😘


8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven