Hoe zie jij er vandaag uit?


Hoe zie jij er vandaag uit?

Heel mijn leven lang ben ik geïnteresseerd geweest in waarom mensen doen zoals ze doen en eruit zien zoals ze eruit zien... Waarom? Omdat jouw uiterlijk jouw innerlijk weerspiegelt. Hoe zie jij jezelf? Ben je blij en happy met jezelf en mag iedereen jou zien of verhul je je nog in donker of heel veel laagjes of wijde kleding? Draag jij waar je je lekker comfortabel in voelt of doe je s ochtends extra je best om shiny voor de dag te komen? En wat gun je jezelf hierin? Gun je jezelf mooie, zachte, kwalitatieve kleding, make'up, een lekker luchtje, hippe pumps of doe je maar gewoon en heb je er allemaal niet zo veel zin in om mee bezig te houden? Wat zegt dit over jou? En mij? Ik heb altijd fases gehad. Snel verveeld ook met hoe ik eruit zag en dan gingen we weer over een andere boeg. Het begon op mijn vijftiende met een neuspiercing. Die ze toen nog met zo'n oorbellenpistool in je neus schoten. Daarvoor had ik altijd een nepring die ik om mijn onderlip deed, alleen als ik veilig thuis was😉, omdat ik dat heel cool vond. Alleen als ik met mijn moeder boodschappen ging doen, moest ie echt uit! Totdat ik thuis kwam met een echt piercing. Mama riep altijd dat als ik zoiets zou doen, ze hem eruit zou trekken... NOT! Maar ik was er als de dood voor kan ik je zeggen! Ik was me in die tijd ontzettend aan het afzetten tegen de mensen om mij heen, de kakschool waar ik op zat (en nu ben ik met een van die 'kakkers' van die school getrouwd😂). Maar ja, wat is een kakker dan... Je kunt je er vast een voorstelling van maken😉. Vervolgens haren als het Vrijheidsbeeld in alle kleuren van de regenboog, zwarte lippenstift, midden op mijn voorhoofd een zwarte stip en me maar lekker afzetten. In die tijd ging het dus niet zo goed met mij en ik wilde wanhopig mezelf zijn, terwijl ik zo zoekende was en geen idee had wie ik eigenlijk was...Daar begin ik nu pas eindelijk een beetje achter te komen! Vervolgens een tongpiercing waarvan mijn schoonmoeder (die nog steeds mijn schoonmoeder is) mij verzekerde toch echt mijn mond dicht te houden als opa en oma er waren, zodat ze dat glimmende ding in mijn mond maar niet zouden zien. Netpantys, een lippiercing, toch maar weer de kakkant uit, want ik zat nog steeds op die school en veel goud en bloesjes en vooral nette kleren. Hoe dan ook ik was mezelf niet, vanbinnen en vanbuiten niet en heb werkelijk van alle mogelijke stijlen geprobeerd... om er vervolgens achter te komen dat ik helemaal geen stijl heb. En waarom... omdat iedereen zoveel unieke aspecten heeft waar elke dag weer een ander lichtje op schijnt. Ja, we hebben onze gewoontes van waar we van houden, waar we ons comfortabel in voelen alleen veranderd dit niet, omdat wij als mens ook veranderen?

#Hoeziejijervandaaguit

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven