Creativiteit is Chaos


Creativiteit is ChaosVanavond las ik deze zin in een tekst van Lou Niestadt... Ik heb het nooit zo bekeken dat creativiteit chaos is, maar er begon iets te kriebelen... Een gevoel wat ik vroeger heel vaak had als er iets creatiefs ontstond... een gevoel wat ik had op de Modeacademie als ik aan de slag ging met een opdracht...dat je meteen aan de slag wilt gaan om iets te creëren en dit oh zo fijne gevoel vast te houden, al is het maar voor even. Zo'n gevoel van flow... dat het stroomt... dat er iets diep vanbinnen wil ontstaan en eruit wil, iets wat gecreëerd wil worden op wat voor manier dan ook... Voor mij betekende creativiteit altijd knutselen, verven, een mooie illustratie maken, fotograferen, styling, mijn haar verven of een nieuwe piercing nemen, in mijn huis dingen verven, verplaatsen re-designen en oh wat heb ik dat veel gedaan! En juist in die creativiteit ontstaat er chaos! In eerste instantie voelde ik veel weerstand bij chaos. Want wat levert het je praktisch op en ja, dan schiet je dus meteen weer in je ratio en weg is de flow en dus creativiteit. Juist in die creativiteit kan het chaos zijn. Letterlijk met de tafel of vloer bezaaid met materialen of een chaos dat je nog niet weet wat er uit zal komen. Maar ook creativiteit in een fantastisch idee wat borrelt, een vakantiebestemming, een opleiding die je wil gaan doen, verhuizen, ander werk, afvallen of noem het maar op! Alleen laat jouw gedachten die jou beperken hierbuiten, jouw stemmetjes en ratio over het hoe... En wat ik heb gemerkt... als ik die uitkomst van het hoe loslaat...mijn hart een sprongetje maakt... omdat de flow en de creativiteit wordt getriggerd... zoals net bij mij door ene zin: creativiteit is chaos... dan ga je en voelt het heerlijk en soms bijna gelukzalig voor een moment als je in de flow zit... en dan is het moment al weer voorbij... Je kunt hier voor kiezen. Bewust voor kiezen om wat jouw hart ook triggert, zodat zij een sprongetje maakt en jij in jouw creativiteit stapt...vrij van ratio, beperkende gedachten dat je nog niet weet wat er uit zal komen, vrij van de gedachten wat anderen er wel niet van zullen vinden...dan ontstaan de allermooiste dingen! Zonder dit gevoel vast te willen houden, omdat je er elke moment van de dag opnieuw voor kunt kiezen!

Doe je ding! Design Your Own Dream!

#CreativiteitisChaos #LouNiestadt

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven